7 Şub 2011

al jamal`de bi aksam yemegi...





Ne zamandir gitmek istiyorduk AL Jamal`e, sonunda erken rezervasyonla yerimizi ayirttik ve gidebildik. Duyduklarimizin cok etkisinde kalmisiz, beklentileri yukseltmisiz, hal boyleyken cok da begenemedik, cok mutlu olamadik, bi de ustune oturdugumuz masanin soguklugu eklenince suratlar biraz asildi. Ama calisanlar cok profesyonel  ve seker insanlar, sobalar cekildi yanimiza, bacaklara sallar, sirtimiza yeni rakinin abalari. Ama yine de topuklu minik ayakkabilarimi cikartip botlarimi ayagima gecirmeden isinamadim, e topuklular cikinca da iyice mahsunlastim.  Kameram buyuk oldugu icin yanima alamadim, iphonela cekilen fotolar da malum cok net olmadi, internetten de bi kac foto eklicem, affedin.
 
by zoom

Usuyenler icin...

Karsilama:  Calisan arkadaslar cok guleryuzlu ve sicaklar, `musteri memnuniyeti bizim icin cok onemli` duygusunu hissettik.  Masamiz hazirlanana kadar cok şık bi bekleme odasina aldilar, ayrintilarla bezenmis dekoru incelerken ne kadar bekledigimizin farkina varamadik.
Ortam:  burasi turistik bi mekan, yabanci gruplar cogunlukta, yas ortalamasi yuksek. Masalar  ful dolu ve dip dibe. Oyle kisik ki, yan masadaki cocugun yere dusurdugu bi bardak su sol bacagimda, diger kadeh kirmizi sarapsa sag botumun ustunde kaldi.
Barin kenarinda oturduk, ve soguktan donduk, ozene bezene giydigim kirmizi topuklu ayakkabilarimi cikarip botlarimi gecirdim, isindiim icin mutlu, daha kisa ve spor oldugum icinse cok mutsuz oldum, ama dokulen kirmizi sarap suet ayakkbilarima gelmedigi icinse herseyde bir hayir vardir dedik, bu da 2. mutlulugum.
Dekor:  cok zarif, ince ayrintilarla suslu, zevkli bi arap stili.
Yemek:  sinirsiz yerli icki, 11 cesit meze, salata, kebap, tatli. Mezelerde bol sarimsak ve nohut var. kebap cok leziz. Tatli sonrasi masalari ozel lokumcular ziyaret edip dilim dilim lokum ikram edio, ikram sekli maras dondurmacisi usulu, tam lokumu alicakken cat bi anda lokum havada. Kirmizi sarap cok guzeldi, soylemeden edemicem.
Eglence: dansoze zenneye doyucaksiniz, tabi eger acsaniz… degisik bi dans gosterisi yok, siradan oryantal. Gece 1 den sonra bi aksyon var miydi bilemiyoruz, slkllip ciktik, eglenceye baska yerde devam ettik.
Muzik: eski turkce sarkilar, ama degisik yorumlarla,hic duymadiginiz tarzda, ben cok begendim.

Genel: verilen paraya degmedi, daha ilginc sahne sovlari bekliyorduk, belki de soylenenler beklentimizi fazla yukseltmistir. Tekrar gider miyim, malesef hayir gitmemJ
Not: en gec 3-4 gun oncesi rezarvasyon sart, ayaginizi kalin giyinin veya  bara yakin bi masa ayirtmayin. Kirmizi sarap sahane, lokum ikramini reddetmeyin. Kalabalik gidin 2 kisi cok kici olacaktir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder